Maanantai 19.9.2011

Ote Pinjan leirikoulupäiväkirjasta:

Klo 8 me lähdettiin Savonlinnasta ajamaan Joensuuhun. Bussimatka oli vähän tylsä. Joensuun normaalikoululle. Siellä oli eri pisteitä. Joissai pisteissä leikittiin legoilla/ tacticeilla, joissai pelattiin ja joissai maalattiin tai kirjotettiin. Pisteiden jälkeen me mentiin syömään. Ruokana oli perunaa ja jotain kalaa.
 
Joensuun normaalikoulun jälkeen meillä oli pieni kiertoajelu Joensuussa. Joensuun yksi nähtävyys on Joensuun tori. Siellä oli myös kiva Iso Myy- kauppakeskus.
Oon ehkä kipeenä. Otin just lääkkeen ja luulen et mä paranen.

Jannikan kännykkä katos tänää. Me etittii koko meidän solu, ja käytii muittenki huoneis kattoo, mut ei löytyny. Ulkona käytii, mut ei sitä löytyny sieltäkää. Jannika soitti sen äidille, se sano et ei haittaa, onneks se ei suuttunu.

Meillä oli atk-luokassa esittely valokuvauslentokoneista. Se oli ihan kivaa, mutta opas kertoi aika pitkään, joten meinasin tylsistyä.

Metsä on pelottava ja pimee illalla. :D

Vapaa-ajalla me hilluttii huoneis ja meidän solussa + ulkona. Otettiin kuvia ja se oli kivaa! :) Ja sit me välil pelattiin jotai meidän solus, tai jotain. Oon Inkan ja Suvin kaa samassa huoneessa. Ei oo kivaa ku on nii kylmä. On ollu jotain 8°-12°C. Muuten on ollu ihan kivaa, kai. On ollu ohjelmaa, mut myös tarpeeks vapaa-aikaa.

Me käytiin myös Sissolassa. Se oli rakennettu vissii joskus 1840-luvulla. Siellä me opittiin runolaulun historiasta. Opas kertoi myös Sissolan entisistä asukkaista sekä heidän elämästään.

Puhos

Sampo Forsström toivottaa tervetulleeksi vierailulle Joensuun normaalikoululle 

 

Ryhmäkuva Joensuun kirkon portailla

Amanuenssi Laura Jetsu toivotaa tervetulleeksi Itä-Suomen yliopiston Mekrijärven tutkimusasemalle.

Sissola - Runonlaulaja Simana Sissosen kotitalo

Laura Jetsu esitteli Simana Sissosen kotitaloa Sissolaa.

Metsätalousinsinööri Alpo Hassinen esitteli tutkimusasemalla kehitettyjä pienoislentokoneita joita käytetään ilmakuvaukseen.

Tutkimusaseman johtaja Lauri Sikanen kertoi asemalla tehtävistä tutkimuksista.