Tiistai 20.9.2011

Ote Jasmiina leirikoulupäiväkirjasta:

Terve päiväkirja!

Moi! Tänään herättiin 07:15, kun Nelly ja Cate oli laittanu herätyksen. Opet tuli herättelemään klo 07:30, vaikka kaikki olivat kai jo hereillä. En kerenny pestä hampaita, kun oli aamupalalle kiire. Aamiaisella oli mannapuuroo ja ruskeeta puuroo, yllätys yllätys: tuoretta, lämmintä leipää yms.
Heti aamupalan jälkeen lähettiin Petkelijärvelle ja siellä vaellettiin 2h, eli 3.5 km lenkki. Oli ihan kivaa, mutta heti vaelluksen jälkeen katottiin kuvaesitys, joka kesti 20min... Silloin jäädyin! Onneks voitiin kuitenkin syödä sisällä, koska ihan koko aamun oli satanu vettä… ja satoi vieläkin.
      
Sitten mentiin Möhköön ja kierrettiin näyttely. Ostin sieltä söpön avaimenperän äitille. Siellä oli myös söpö koira.

Möhkön jälkeen palattiin Mekrille, oli vapaata ja sitten oli kasvien tunnistusta ja iltaohjelmien suunnittelua. Sit vapaata. Iltaohjelma alkoi klo 19:00, se kesti noin klo 21:00 saakka. Kaikista neljästä solusta tuli 2 ohjelmaa, jotka oli ihan kivoja. Eli 6b:n tytöiltä ja pojilta ja 6a:n tytöiltä ja pojilta tuli ohjelmaa.              

Meidän solun ohjelmina olivat ponileikki ja Kimmo -sedän hammassärky. B:n tytöillä oli pantomiimia ja hirsipuuta. B:n pojilla oli jotain läpsyä. A:n pojilla oli sokkoa ja joku kiva esitys. Sit opet oli hassuja, kun niitten piti tanssia silleen miten me käskettiin.
 
Iltaohjelman jälkeen oli leirinuotio, mut se oli vaan yhtä kaaosta. Mie sain puoliks kylmän makkaran ja tikkupullan paisto meni ihan plörinäks! Lopulta kävin ruokalassa syöpöttelemässä itteni ähkyyn. 
 
Nelly oli lähteny nukkumaan jo heti kun se sai makkaran. Sitten palasin kämpille, jossa muut jo kirjoittivat leirikoulupäiväkirjaa. Kävin lämpimässä suihkussa ja kirjoitin itekin. Sit pesin hampaat ja pikkuhiljaa menin pehkuihin.

Petkeljärven kansallispuisto

Harjupolku, 3,5 km

Möhkön ruukki

Opas Riitta Laakso kertoo Möhkön ruukkialueesta

Illanvietto

Makkaraa ja tikkupullaa