Vuoden eurooppalaiset -projektin aikana tutustuimme Euroopan maihin ja kisailimme Vuoden eurooppalaiset -tittelistä.

Projekti alkoi, kun oppilaat toivat kouluun kuvia Euroopan maista. Sijoitimme oppilaiden tuomat kuvat Euroopan kartalle.
 
Projektin alussa jokaiselle parille arvottiin opettajien valitsemista Euroopan maista oma maa. Oppilaiden tehtävänä oli eläytyä oman maan kansalaiseksi ja edustaa omaa maataan projektin ajan.
Oppilaat tutustuivat omaan maahansa oppikirjan, tietokirjojen, internetin ja kartastojen avulla. Keräämiään tietoja he kokosivat Vuoden Eurooppalaiset sivustolle.
 
Äidinkielen tunnilla oppilaat tekivät nauhoitetut haastattelut, joissa eläydyttiin oman maan hallitsijan rooliin. Haastatteluissa oppilaat kyselivät hallitsijalta maahan liittyviä kysymyksiä. Nauhoitetut haastattelut ovat kuunneltavissa aiemmassa postauksessa.
Projektin aikana tutustuimme myös EU:hun ja sen jäsenmaihin. Kun oppilaat olivat keränneet haluamansa tiedot omasta maastaan Vuoden eurooppalaiset sivustolle, oli valtiovierailuiden aika.
Vuoden eurooppalaiset:
 
 
Valtiovierailujen tavoitteena oli luoda hyvät suhteet muihin Euroopan maihin ja niiden edustajiin kommentoimalla muiden maiden sivuja. Kommenttien avulla oppilaiden tuli solmia ystävyyssuhteita muiden maiden kanssa ja kertoa, mistä he erityisesti pitivät tämän maan sivustossa.
 
 
Vuoden eurooppalaiset -projekti huipentui yökouluun, jossa äänestimme Vuoden eurooppalaiset -kisan voittajan. Sanomalehtiviikon kunniaksi oppilaat keräsivät aiemmin viikolla lehtileikkeitä omasta maastaan ja yökoulussa kokosimme niistä sanomalehtinäyttelyn.
 
 
 
Yökoulussa järjestimme diplomaattipäivät, joilla tutustuimme eri maiden ruokakulttuureihin. Menumme koostui oppilaiden valmistamasta italialaisesta pitsasta, kreikkalaisesta salaatista, ruotsalaisesta Brita-tortusta ja keskieurooppalaisista sämpylöistä.
   
Yökoulussa maiden edustajat perustelivat miksi juuri heidän maataan kannattaa äänestää.
 
Suoritimme äänestyksen suljettuna lippuäänestyksenä. Tiukan äänestyksen tuloksena Vuoden eurooppalaiset -tittelin voitti Iso-Britannia, jota edustivat Jannika ja Pinja. Voittajat saivat palkinnoksi heijastimet. 
 
Projekti oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut, ja Vuoden eurooppalaiset -sivustosta tuli oikein hieno. Kannattaa käydä tutustumassa!
Vuoden eurooppalaiset -sivusto löytyy osoitteessa: eurooppa5a.wordpress.com
Terveisin, Sara-ope